De Film

Meet ups

In de meet ups brengen we De Wereld van de Oost verder tot leven. Centraal staat de uitwisseling van persoonlijke verhalen en ervaringen. Aan de hand van fragmenten uit De Oost en De Wereld van de Oost gaan de makers met betrokkenen en het publiek in gesprek. Voor De Oost-fans, vertellers en luisteraars, en alles daartussen in.

New Amsterdam organiseert de meet ups in samenwerking met een aantal partners. Bekijk de agenda hieronder voor meer informatie over programma’s, sprekers en aanmelding.

Corona
Vanwege de onvoorspelbare situatie omtrent corona is het nog niet bekend of alle meet ups door kunnen gaan en of deze online, fysiek of in hybride vorm zullen plaatsvinden. Houd deze pagina in de gaten voor de laatste informatie.

 

Agenda

Indisch Herinneringscentrum x Beeld en Geluid x De Wereld van de Oost


Locatie:
Online vanuit Beeld en Geluid Den Haag

Datum:
27 mei 2021 - 19.30 uur

We duiken in de verhalen achter De Oost met hoofdrolspeler Martijn Lakemeier en Esmee Jacobs, assistant video-operator van De Oost. In een gesprek met Lara Nuberg vertellen ze over hun ervaringen op set en het maakproces van de film.

 

bekijk

Beta Disini/ Moluks Historisch Museum x De Wereld van de Oost


Locatie:
Online

Datum:
20 juni 2021 - 14.00 - 15.30 uur

Deze online meet up is onderdeel van Beta Disini.  Welke rol kan kunst spelen in het verankeren van Molukse verhalen in het Nederlandse collectieve geheugen? Met regie-assistent van De Oost en Head of Education Jazzy Taihuttu duiken we in de verhalen achter De Oost. Een programma over de rol van kunst en Molukse makers in beeldvorming en representatie.

bekijk

BeeldBekwaam in het Onderwijs x De Wereld van de Oost workshop


Locatie:
EYE Filmmuseum

Datum:
3 november 2021

Seminar over Film- en Beeldeducatie voor Lerarenopleiders, georganiseerd door het Netwerk Filmeducatie.

De makers van De Wereld van de Oost geven een inspirerende workshop: De Wereld van de Oost: multiperspectiviteit en dialoog in de klas

bekijk